Robna marka Eragon sinonim je za moderne industrijske kotlove na drvnu biomasu. Na tržištu je prisutna već više od 25 godina. Njezini inovativni i patentirani sustavi grijanja osiguravaju emisije dimnih plinova u skladu sa zakonskim normama i uredbama, a posljedično omogućavaju i povećanje učinkovitosti primjene biomase i sniženje troškova za grijanje.

S obzirom na mnogobrojne uštede (niži troškovi grijanja zbog veće učinkovitosti primjene biomase, mogućnosti za dobivanje bespovratnih sredstava i sl.) i mogućnost primjene svih vrsta otpadne biomase (čak i drvene prašine), očekivani povrat investicije u obnovu postojećeg sustava grijanja ili u primjenu nove industrijske kotlovnice Eragon je 1,6 - 4 godine! 


Primjer iz Čakovca

Odličan primjer učinkovite ugradnje industrijske kotlovnice na biomasu Eragon može se vidjeti u tvrtki iz okolice Čakovca. Tvrtka je imala dotrajalu kotlovnicu na drvnu biomasu s učinkovitošću kotla 68 - 70%. Postojeća kotlovnica nije osiguravala dovoljno topline, a posljedično je djelovanje tvrtke u hladnijim zimskim mjesecima bilo otežano (prostori su morali biti dodatno zagrijavani plinskim kotlom). Uz to, i automatizirani dio opreme je bio zastario, što je uzrokovalo lošu učinkovitost kotlovnice - pri radu postojećeg kotla zabilježeni su gubici u visini oko 32%! Velik problem s kojim se tvrtka suočavala bilo je i nezadovoljavanje dopuštenih graničnih vrijednosti emisija dimnih plinova - u slučaju inspekcijskog pregleda tvrtka bi mogla izgubiti dozvolu za rad kotla i ostvariti veliki gubitak u svojem radu.

Eragon je za opisanu situaciju pronašao najpogodnije rješenje s financijskog i gledišta primjene. Klijentu su ugrađeni kotao i plamenik Eragon i time je ostvareno sljedeće: 
• snižavanje troškova grijanja za gotovo 60%
• smanjenje energetskih gubitaka za 20%
• osigurano zadovoljavanje zakonskim normama dopuštenih emisija dimnih plinova.


Rješenja po mjeri klijenta

U tvrtki Eragon svi se projekti provode personalizirano - sva rješenja su izrađena po mjeri klijenta. Dio svake sanacije ili izgradnje nove kotlovnice je inovativni i patentirani plamenik Eragon koji pri rekonstrukciji kotlovnice može doprinijeti povećanju učinkovitosti kotlovnice i do 22% i povećanju iskoristivosti goriva na 80 - 88% (a pri izgradnji nove kotlovnice na 87 - 95%).

Više informacija o tvrtki Eragon može se pročitati na stranici: www.eragon.si/hr, a dodatni upiti mogu se postaviti na info@eragon.si.