Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) u 2021. osigurao je 105 milijuna kuna za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila - 90 milijuna kuna za fizičke i pravne osobe te 15 milijuna kuna za javni sektor. 

Osim toga, ove godine izmijenjen je način prijave u odnosu na dosadašnji koji je često prozivan zbog kratkog roka (tzv. metode najbrži prst) te činjenice kako nije rezultirao potpunim iskorištenjem dostupnih sredstava. Primjerice, tijekom 2018. iskorištenost poticaja je iznosila 53 posto, a godinu dana kasnije 65 posto, ističe se u odgovoru Službe za odnose s javnošću FZOEU-a

Zahvaljujući novom načinu, proizvođači, predstavnički uredi, generalni zastupnici i uvoznici u sustav prijavljuju vozila koja mogu isporučiti i za koja je moguće ostvariti sufinanciranje. Oni pritom ističu kako je učinjen velik korak naprijed te je sada kupnja električnih automobila još jednostavnija. 

Naravno, još ima mjesta za poboljšanjima. 

Akontacija kao preduvjet

Hrvoje Prpić, predsjednik udruge vozača električnih vozila Strujni krug, kaže kako je zahvaljujući nekoliko sitnih koraka napravljena velika promjena. "Problem dosadašnjih poticaja bio je prevelik broj prijava u odnosu na iznos sredstava te su ona odlazila u svega nekoliko sekundi. Nažalost, zbog tadašnjeg koncepta čak 40 posto sredstava nije bilo iskorišteno. Stoga su napravljene dvije stvari – proračun je povećan s 40 na 105 milijuna kuna te je uvedena akontacija kao preduvjet za poticaje. Ona smanjuje broj prijava osoba koje ne namjeravaju kupiti vozilo te se tako oslobađa dobar dio sredstava za one koji to uistinu žele učiniti", objašnjava on. 

Posebice je bitno istaknuti kako ove godine nije bilo usvojeno nekoliko prijedloga te će se o njima razgovarati pri novom krugu provedbe mjera poticanja kupnje energetski učinkovitih vozila. To su, napominje on, mogućnost da udruge dobiju poticaj ili, primjerice, omogućavanje financiranja flote vozila, testnih automobila ili korištenje operativnog lizinga. 

Međutim, nastavlja Prpić, može se pojaviti novi problem – nabava vozila, a ne nedostatak zanimanja za njih. Na sreću, kaže, neki proizvođači obećavaju da ih mogu nabaviti koliko god je potrebno. 

Sanja Stanić, voditeljica marketinga i odnosa s javnošću Škode, kaže kako je ovogodišnji model puno bolji od prethodnih. "Vrlo je transparentan i profesionalan. Nije bilo nikakvih problema oko prijave naših ovlaštenih trgovaca, kao ni svih modela koje imamo u ponudi", naglašava ona, dodajući kako je zanimanje za električnim vozilima iz dana u dan sve veće te, sukladno tomu, i njihova ponuda.


 

Bez poteškoća 

Također, Ana Samaržija, voditeljica marketinga i odnosa s javnošću Volkswagena i VW gospodarskih vozila u Hrvatskoj, ističe kako je taj brend zadovoljan novim modelom poticaja koji je na snazi od ove godine. "Kupcima se pruža prilika da na transparentniji način dođu do hibridnog ili električnog vozila", naglašava ona, dodajući kako će poticaji pozitivno utjecati na povećani interes kupaca za električnim i hibridnim automobilima. "Zanimanje kupaca je u skladu s ponudom koja je iz godine u godinu veća kod svih proizvođača", kaže.

Vlasta Milina, voditeljica marketinga i komunikacija u Hyundaiju Hrvatska, ističe kako je novi model poticaja veliki korak naprijed u odnosu na stari. "Ponajprije, bilo je bitno izbjeći prošlogodišnji 'najbrži prst' koji nije koristio nikome. Povećanjem proračuna te vezanjem ponude za određeno vozilo bitno je olakšana kupnja električnih automobila. Svakako treba nastaviti u istom smjeru te osigurati dostupnost subvencija tijekom cijele ili barem u većem dijelu godine. Uz navedeno, treba omogućiti subvencioniranje kupnje putom operativnog lizinga. Jedan od problema je i nemogućnost apliciranja za subvencije koncesionarima koji prodaju električna vozila, a koji ta ista vozila ne mogu koristiti kao pokazna", napominje ona, dodajući kako je i njihova prijava kao uvoznika prošla glatko i bez poteškoća u sustavu.