Airbus je u listopadu objavio da namjerava razvijati tri koncepta komercijalnih hibridnih aviona na vodik. Primjena vodika u avionima značila bi potencijalno smanjivanje njihovih emisija do 50%, što je izvanredan uspjeh pošto avioni koriste kerozin koji ima velike emisije štetnih plinova. 

U zrakoplovima postoje dvije vrste pogona na vodik: izgaranje vodika i vodikove gorivne stanice. Tri Airbusova "koncept" zrakoplova s nula emisija - poznati kao ZEROe - svi su s hibridnim vodikom. To znači da ih pokreću modificirani plinskoturbinski motori koji sagorijevaju tekući vodik kao gorivo. Istodobno, oni također koriste vodikove gorivne stanice za stvaranje električne energije koja nadopunjuje plinsku turbinu, što rezultira visoko učinkovitim hibridno-električnim pogonskim sustavom, pojasnio je Airbus. 

Veći i manji avioni 

Naime, Airbusov projekt ZEROe uključuje veći zrakoplov (usporediv s današnjim A220 i A320) s turbofan motorima koji bi primao od 120 do 200 putnika te jedan manji s turboprop motorom za najviše 100 putnika. Doseg većeg modela bi oko 4.000 km što znači da bi mogao letjeti na nekim transkontinentalnim rutama, a za pogon se koristi postojeća plinska turbina koja će se modificirati za korištenje vodika. 

Ta tehnologija nije nepoznata, ali je veći problem skladištenje tekućeg vodika koji mora biti ohlađen na -253 stupnja, a čak i tako ohlađen treba četiri puta više obujma spremnika od kerozina. Svaka opcija ima malo drugačiji pristup integriranju sustava za skladištenje i distribuciju tekućeg vodika. Inženjeri Airbusa osmislili su integracijska rješenja koja pažljivo uzimaju u obzir izazove i mogućnosti svake vrste zrakoplova. 

Jasan cilj 

Manji zrakoplov imao i doseg do 2.000 km. Najspektakularniji je tzv. "blended-wing body" koncept koji se najavljuje za 2050. i trebao bi biti zamjena za model A350. Airbusov cilj je krenuti u narednim mjesecima s demo-projektima kako bi se do 2025. pokrenuo ZEROe program, koji bi do kraja desetljeća izrodio protitipove iz kojih bi se razvio komercijalni avion na vodik koji bi poletio 2035.