U Beču su tijekom ove godine otvorene 44 jednosmjerne biciklističke staze i izgrađena su 32 nova biciklistička prijelaza. K tomu, biciklistička mreža proširena je za 23 kilometra, što je u skladu s ciljevima glavnog austrijskog grada da što više građana svih dobnih skupina potakne na korištenje ovog klimatski prihvatljivog prijevoznog sredstva. 

Osim u poboljšanje biciklističke infrastrukture, Beč ulaže u razvoj stjecanja vještina u biciklističkom prometu kod djece. Tako je ove godine čak 4.600 osnovnoškolaca pohađalo besplatne tečajeve vožnje biciklom, a u bečkoj četvrti Seestadt Aspern otvoren je novi biciklistički poligon. 

Površina od gotovo 900 četvornih metara s brežuljcima, polugama za njihanje, krivudavim te tramvajskim stazama nudi malima i velikima priliku da usavrše svoju ravnotežu, spretnost i okretnost.

 

Rekordni broj biciklista 

Beč je gotovo u svim četvrtima i okruzima uložio u izgradnju biciklističkih staza. Osim u širem centru, biciklisti će se moći sigurnije kretati i jednostavnije doći do dijelova na periferiji grada. 

U 2022. planirano je veliko širenje biciklističke infrastrukture u 22. gradskom okrugu Donaustadt, a u okviru projekta 'Ekološki prihvatljive ulice Pötzleinsdorf' u 18. okrugu izgradit će se novih 900 metara staze, izvijestio je Inozemni ured Grada Beča. 

Biciklistička mreža u tom gradu duga je 1.654 kilometra. Također, Bečanima je na raspolaganju 50.700 javnih parkirališta za bicikle. Sve to pridonosi činjenici da je u Beču u lipnju 2021. zabilježen rekordni broj biciklista - ukupno 1,37 milijuna Bečana provozalo se ulicama glavnog austrijskog grada

Prema predviđanjima, do 2025. čak 80 posto stanovnika Beča koristit će javni prijevoz i bicikl ili će svakodnevne rute prelaziti pješice.