Kako bi ostvario klimatske ciljeve, Grad Beč ulaže u širenje mreže javnog prijevoza, ponudu dijeljenja automobila, bicikala ili električnih romobila i poticanje prelaska na električna vozila kao i u digitalizaciju. Pametni i umreženi prometni sustavi povećavaju sigurnost na cestama te pridonose zaštiti klime. Stoga glavni grad Austrije u suradnji s tvrtkom Kapsch TrafficCom, pružateljem inteligentnih prometnih sustava na području urbane mobilnosti, provodi pilot-projekt koji će, između ostaloga, drastično smanjiti emisiju CO2 zahvaljujući boljoj protočnosti prometa. Projekt smanjuje razinu stresa i emisije štetnih plinova u gradskom prometu.

U testnoj fazi povezano je 75 semafora na dionici čija ukupna duljina iznosi 17 kilometara, a obuhvaća više bečkih, vrlo prometnih ulica. Semafori prenose informacije korisnicima mobilne aplikacije „Bečki zeleni val" o trajanju zelenog svjetla i brzini kojom je potrebno voziti „zelenim valom" prije nego što se uključi crveno svjetlo na semaforu. Tako vozači automobila i biciklisti mogu prilagoditi brzinu u stvarnom vremenu pritom se pridržavajući ograničenja. Aplikacija također prikazuje trajanje crvenog svjetla što omogućuje bržu reakciju vozača prilikom pokretanja vozila. Time se korisnicima aplikacije omogućuje da sudjeluju u gradskom prometu s manje stresa i većim uštedama goriva. 

Već u ovoj fazi projekta očekuje se smanjenje emisija CO2 za 15%. Kako bi se izbjegle prometne gužve, sljedeći bi korak trebao biti fleksibilan rad pametnih semafora koji bolje reguliraju promet i prilagođavaju se stvarnoj količini vozila koja prolazi kroz raskrižje, što bi se na istom području trebalo implementirati do sredine 2023. godine. Ako se projekt pokaže uspješnim, digitaliziranim sustavom upravljanja prometa u idućih nekoliko godina trebalo bi biti opremljeno oko 600 semafora na glavnim prometnicama u Beču, javlja ured grada Beča u Zagrebu.