Nizozemska tvrtka Ebusco, jedan od europskih pionira u razvoju električnih autobusa i rješenja za punjenje električnih vozila, sklopila je ugovor u isporuci električnih autobusa za Berlin. Ugovor je sklopljenje s berlinskim operatorom javnog prijevoza, tvrtkom BVG i njime je predviđena isporuka 90 vozila tipa Ebusco 2.2. Isporuka će se obaviti tijekom cijele 2022. godine. 

Berlinski javni prijevoznik ujedno je najveći operator javnog gradskog prijevoza u Njemačkoj i obvezao se cijelu svoju flotu autobusa prebaciti na električni pogon do 2030. godine. Narudžbom spomenutih 90 vozila, njegova će se flota električnih vozila sada povećati na 228. No, to nije sve jer ugovor predviđa mogućnost dodatne narudžbe još 60 vozila godinu dana nakon što bude isporučen prvi autobus. 

Inače, Ebusco je na njemačkom tržištu prisutan još od 2017. godine i do sada je uspješno isporučio 54 električna autobusa u München, Bonn i Frankfurt na Majni. U glavne značajke njegovih autobusa, zbog čega su popularni, ubrajaju se konstatna snaga baterije i konkurentne vrijednosti ukupnih troškova vlasništva (TCO), izvijestio je njemački prometni portal 'Urban Transport Magazine'.