Bosna i Hercegovina, unatoč mnogim zakonskim preprekama, ima 145 električnih punionica za električna vozila, od kojih je oko 40 potpuno javnih, dok su ostale po prirodi poluprivatne i uglavnom se nalaze u trgovačkim centrima, na hotelskim parkiralištima i slično. Susjedna Bosna i Hercegovina zaostaje u regiji u pogledu elektromobilnosti, a posebno u odnosu na Europsku uniju. 

U BiH ima tri puta manje registriranih ekološki prihvatljivih vozila - samo 4%: 41 registrirano električno vozilo i 890 registrirano hibridno vozilo. Broj ekološki prihvatljivih registriranih vozila u EU-u u 2020. godini je preko 2 milijuna ili 12,6% ukupnog voznog parka. Instalirano je oko 225 000 javnih punionica i njihov broj brzo raste iz dana u dan. 

"Da bi na terenu bilo više eko-vozila, nadležna tijela trebaju stvoriti povoljno poslovno okruženje, počevši od potpunog ukidanja carina na električne automobile, što trenutno iznosi 5%, i smanjenja tarifa za hibridna vozila sa 15% do 5%. Većina zemalja u regiji uopće nema carine na električna vozila, dok je prosječna carina za vozila koja nemaju prednost Europske unije oko 5%", rekao je predsjednik Udruženja ovlaštenih zastupnika i auto-dilera u Privrednoj komori FBiH Haris Muratović

Ukinuti porez na uvoz

Nadležne institucije u entitetima i kantonima trebale bi u potpunosti ukinuti porez na imovinu za električna vozila, a prepoloviti ih za hibridna vozila kako bi potaknule vozače na razmišljanje o ekološki prihvatljivim vozilima. Samo u protekle tri godine, naplatom naknada za zaštitu okoliša, FBiH je pri registraciji vozila od građana prikupila blizu 33,5 miliona KM. Dio tih sredstava - 70%, vraća se kantonima, ali nijedan kanton u FBiH, osim Tuzle, nije učinio ništa konkretno na smanjenju onečišćenja iz prometa. 

Do sada je Fond za zaštitu okoliša FBiH podržao nekoliko projekata u kojima je subvencionirao nabavu i uporabu ekološki prihvatljivih vozila, do poticajnog natječaja za nabavu ekoloških vozila i izgradnju električnog punjenja stanice itd.) "Nadamo se da će nadležne institucije u BiH slijediti primjer susjeda, te potaknuti nabavu ekološki prihvatljivih vozila, pojednostaviti postupke ugradnje punionica, ukinuti carine na električna vozila i smanjiti carine na 5% za hibride", dodaje Muratović za Indikator.ba.