Prema podacima iz Centra za vozila Hrvatske broj registriranih ekoloških vozila u 2016 godini, nalazi se u stabilnom porastu. Najveće povećanje u kategoriji M1 (osobni automobil/kombi vozilo) očekivano bilježe vozila sa hibridnim pogonom, točnije 496 vozila više u odnosu na prethodnu godinu. Vozila s potpuno električnim pogonom po brojnosti čine 1/9 u odnosu na hibridna vozila, s ukupnim brojem registriranih vozila od 224 komada, time je ostvareno povećanje za +44% u odnosu na prošlu godinu, što znači da je 68 električnih automobila više na našim cestama nego u 2015 godini. Vozila kategorije M1 (osobni automobil/kombi vozilo).
Najveći broj električnih vozila svrstava se u kategoriju L (laka vozila; červerocikl, motor, moped), ukupno 445 registriranih vozila , u istoj kategoriji nalaze se i 2 hibridna vozila. Povećanje električnih vozila u L kategoriji u odnosu na prošlu iznosi +33% , tj. 111 vozila više. Vozila kategorije L (laka vozila; červerocikl, motor, moped).
Proteklih par godina Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao je javnim pozivom nabavu električnih i hibridnih vozila, čime se znatno doprinjelo predočenoj statistici, na žalost za sada nema naznaka da će se isto nastaviti u tekućoj godini, što će nedvojbeno utjecati na daljnji pozitivni trend, piše e-auto.guru