U Pulu tijekom kolovoza stiže 20 novih, ekološki prihvatljivih autobusa javnog gradskog prijevoza, koji su nabavljeni u sklopu projekta Nabava SPP autobusa i izgradnja SPP punionice

Projekt je financiran u okviru mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja, a za njega je osigurano ukupno 42,7 milijuna kuna europskih sredstava rezerviranih kroz ITU mehanizam iz Kohezijskog fonda i Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, objavljeno je na stranicama Grada Pule

Projekt nabavke autobusa na stlačeni prirodni plin (SPP) i izgradnje punionice plina u partnerstvu provode gradske tvrtke Pulapromet i Plinara.

 

Bespovratna sredstva 

"Pula će zahvaljujući ovom značajnom strateškom projektu, koji je sufinanciran s čak 88 posto bespovratnih sredstava, modernizirati i obnoviti vozni park te uvelike poboljšati usluge javnog gradskog prijevoza, uvažavajući pritom visoke standarde sigurnosti i kvalitete usluge", istaknuo je gradonačelnik Pule Boris Miletić.  

Istovremeno s nabavkom autobusa, gradila se punionica stlačenog prirodnog plina vrijedna 9,5 milijuna kuna. Punionica će krenuti s radom usporedo s puštanjem novih autobusa u promet.