Njemački željeznički div Deutsche Bahn testirat će vlak koji vozi na eko-dizel, koji navodno smanjuje emisiju ugljičnog dioksida za 90%. Deutsche Bahn započeo je ispitivanje novih održivih goriva u pokušaju da postupno ukine dizel i postane klimatski neutralan do 2050. godine. U tu svrhu tvrtka će isprobati vlak koji vozi na eko-dizel gorivo koje bi moglo smanjiti emisiju ugljičnog dioksida za 90%. 

Počevši od listopada, vlak koji vozi između Westerlanda i Niebülla prometovat će s ekološkim dizelom prihvatljivim za klimu, u potpunosti ili djelomično izrađen od prerađenih organskih ostataka. DB kaže da su planirani daljnji testovi u redovnim željezničkim operacijama, a trenutno su u tijeku pripreme za veću upotrebu eko dizela u regionalnom prometu u Baden-Württembergu. 

Željeznice će postati klimatski neutralne samo ako se oprostimo od dizela. Moramo radikalno smanjiti potrošnju fosilnog goriva i dovesti je na nulu. 2050. DB više neće voziti niti jedno vozilo s dizelom. S godišnjom potrošnjom većom od 250 milijuna litara dizela, ovo je izazov i mi se borimo s tim. " kaže Sabina Jeschke, članica odbora za digitalizaciju i tehnologiju DB-a, objavio je Energy live news.