Zahvaljujući ostvarenom višku prihoda poslovanja u 2020. od čak 167.246,21 kunu, Dječji vrtić Bjelovar dobio je suglasnost Grada Bjelovara, koji mu je osnivač, za prijenos neutrošenog novca iz 2020. u proračunsku 2021. godinu. Novac namjeravaju utrošiti za nabavu novoga električnog vozila te raznih dječjih igračaka, kaže ravnateljica ovog vrtića Anna Lauš

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak ističe zadovoljstvo ostvarenom uštedom koja je rezultat mnogih ulaganja i provođenja gradskih projekata kao što je energetska obnova svih zgrada gradskog vrtića.

 

Novi samoodrživi vrtić 

Također, istaknuo je važnost projekta Vrtići po želji roditelja, čija je vrijednost 13,8 milijuna kuna, a koji je u 100-postotnom iznosu financirao Europski socijalni fond, čime je za više od 180 djece omogućen besplatan produljeni boravak i poslijepodnevna smjena. 

Treba dodati i to da je taj projekt, uz obrazovanje odgojitelja i stručnog osoblja, osigurao svim vrtićima u gradu nabavu nove opreme u vrijednosti od dva milijuna kuna. 

Upravo zato ne čudi višak prihoda poslovanja radi kojega DV Bjelovar može bezbrižnije disati kada su financije u pitanju. 

Ravnateljica Lauš je istaknula kako je veseli otvorenje novoga vrtića u Gudovcu koji će takoreći biti samoodrživ jer ima malu elektranu koja će znatno utjecati na troškove. 

S obzirom na to da su se u ostalim vrtićkim zgradama, nakon energetskih obnova, režijski troškovi doslovce prepolovili, ravnateljica smatra da će u Gudovcu oni biti i manji kako to i priliči takvom suvremenom objektu, objavio je Grad Bjelovar na društvenoj mreži Facebook.