Do 2025. godine slovenska energetska tvrtka Petrol imat će čak 1300 novih punionica električnih vozila, a uskoro se može očekivati i novi cjenik punjenja. Time Petrol, kao najcjelovitiji ponuđač održive mobilnosti u zemljama u okruženju, ambiciozno nastavlja put u niskougljičnu budućnost. 

Novi cjenik punjenja na Petrolovim punionicama stupa na snagu već 15. veljače, a zahvaljujući nedavnom osuvremenjavanju sustavu OneCharge naplata će se provoditi na osnovi količine potrošene energije, a ne po vremenu provedenom na punjenju.


Nakon sedam godina punjenje više nije besplatno

Nakon sedam godina besplatnog punjenja sada će se Petrol pridružiti ostalim većim ponuđačima usluga punjenja električnih vozila na slovenskom tržištu i započet će obračunavanje, odnosno naplata punjenja na javnim AC punionicama s nazivnom snagom do 22 kW. 

"Velik dio naših punionica danas pogoni čista energija iz obnovljivih izvora, a konstantno širimo mrežu na punionicama u inozemstvu i sve to s jasnim ciljem ostvarivanja vizije tvrtke - postati integrirani partner u energetskoj tranziciji s odličnim korisničkim iskustvom," ističe dr. Tadej Smogavec, voditelj Razvoja održive mobilnosti tvrtke.


Dva važna područja mobilnosti

Razvoj novih rješenja na području održive mobilnosti i usluga mobilnosti predstavlja važan dio Petrolovog održivog i inovativnog poslovanja. Na području mobilnosti tvrtka se usmjerava na dva područja. Prvo je infrastruktura za punjenje što znači njezino uspostavljanje, upravljanje i održavanje i osiguravanje usluge punjenja, a drugo su usluge mobilnosti kao što su poslovni najam, elektrifikacija voznih parkova i usluge upravljanja tim parkovima, objavio je Petrol.