Zbog neprestanog povećanja potražnje za vozilima s nultom emisijom, Hyundai će utrostručiti dostupnost svog modela Kona EV za kupce u Europi. Počevši u ožujku, kompanija će početi proizvodnju Kone EV u svom češkom proizvodnom pogonu u Nošovicama, kao i povećati postojeću opskrbu iz pogona Ulsan u Južnoj Koreji. 

Odluka o dodatnoj proizvodnji Kone EV u Europi donesena je kako bi se skratili rokovi isporuka Hyundaijevim europskim kupcima. 


Ogroman potencijal 

Hyundai će u 2020. europskim kupcima osigurati ponudu više od 80 000 vozila s nultom emisijom, uključujući modele Kona EV, IONIQ EV i automobil na vodikove gorive ćelije NEXO. Ovim razvojem Hyundai očekuje da će postati najveći dobavljač vozila s nultom emisijom u Europi u 2020. godine. 

"Slušamo naše kupce i donijeli smo ovu odluku kako bismo zadovoljili rastuću potražnju za našim električnim vozilima. Budući da sve više ljudi postaje zabrinuto zbog utjecaja svojih automobila na okoliš, vidimo ogroman potencijal za električne automobile na europskom tržištu", rekao je Dong Woo Choi, predsjednik i izvršni direktor Hyundai Motor Europe.