Stranica za usporedbu osiguranja www.quotezone.co.uk je analizirajući hashtagove i videozapise pojedinih modela vozila objavila popis najpopularnijih električnih automobila na društvenoj mreži Instagram i digitalnoj platformi za dijeljenje videa TikTok. 

Analiza je pokazala kako je najviše dijeljenja – više od 1,3 milijarde, imao Tesla model 3, koji se tako našao na vrhu popisa najpopularnijih električnih vozila na tim društvenim mrežama. Također, taj je američki proizvođač električnih automobila zauzeo drugo mjesto na tom popisu zahvaljujući modelu S. Hashtagovi tog modela na Instagramu i videozapisi na TikToku podijeljeni su približno 371,9 milijuna puta. 

Na trećem mjestu nalazi se Audi e-tron s nešto više od 167,9 milijuna dijeljenja. Zatim, slijede Porsche Taycan (gotovo 93 milijuna), Ford Mustang Mach-E (34,4 milijuna), Nissan Leaf (23,1 milijuna), Volvo XC40 Recharge (16,2 milijuna), BMW i3 (15,9 milijuna), Kia EV6 (13,8 milijuna) i Hyundai Ioniq 5 (gotovo 12,5 milijuna dijeljenja).