Prezentacija električnog autobusa marke MAN s probnom vožnjom održana je ovaj tjedan u sjedištu dubrovačke prijevozničke tvrtke Libertas u Komolcu i na gradskim ulicama. Niskopodni električni autobus dug je 12 metara i raspolaže kapacitetom 77 putnika. Doseg autobusa kreće se od 300 do 350 kilometara s jednim punjenjem baterija. 

Direktor Libertasa Franko Mekišić istaknuo je važnost prihvaćanja novih tehnologija u svim sferama poslovanja, posebice u javnom prijevozu

"Određeni niz godina u Libertasu traje uvođenje ekološko prihvatljivijih vozila u promet. Tako smo sredstvima Europske unije već nabavili 11 novih s normom Euro 6, a novih 18 također stižu zahvaljujući fondovima EU-a. Dodatni iskorak predstavlja elektrifikacija, to će biti jedan obilan pothvat jer, osim autobusa, bit će potrebno osigurati njihovo punjenje. Elektrifikacija je budućnost. Libertas je toga svjestan i aktivno radimo na tome", istaknuo je.

 

Studije i analize 

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković istaknuo je važnost korištenja obnovljivih izvora, ne samo u sustavu javnog prijevoza, nego kao alternativu sve većim kretanjima na tržištu energenata. 

"Vrlo je važan i simbolični dolazak MAN električnog autobusa u Dubrovnik. Dubrovnik je jedan od gradova koji je predvodnik i po pitanju smart city tehnologija, ali svakako u pitanju uvođenja električnih vozila u sustav javnog prijevoza. Kako bi taj sustav zaživio i kako bi u potpunosti opravdao naša očekivanja, prethodno je bilo potrebno napraviti sve potrebne studije i analize, sve ono što je bitno kao osnovni preduvjet za dolazak jednog takvog autobusa", rekao je. 

"Očekujemo dolazak 18 novih autobusa također s normom Euro 6, što automatski znači i značajno pomlađivanje flote Libertasa, a korak iza toga koji slijedi je zapravo uvođenje električnih autobusa u sustav javnog gradskog prijevoza", poručio je, istaknuvši da će nabava ekološki prihvatljivih vozila i voznog parka biti omogućena i zahvaljujući mehanizmu integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU) u financijskoj perspektivi 2021.-2027. godine. 

Nakon predstavljanja, objavljeno je na stranicama Grada Dubrovnika, uslijedila je probna vožnja do Pila.