Hrvatski Telekom i slovenska energetska kompanija GEN-I sklopili su ugovor o dugoročnom partnerstvu na području e-mobilnosti. Temeljem ugovora vlasnici električnih vozila iz Slovenije i Hrvatske, koji su korisnici usluge e-mobilnosti tvrtke GEN-I, imat će pristup svim punionicama za električna vozila u operativnoj nadležnosti Hrvatskog Telekoma. 


Zatvorenost infrastrukture 

Partnerstvo sa slovenskom tvrtkom GEN-I odličan je primjer inkluzivne bilateralne suradnje među tvrtkama, koja poboljšava iskustva korisnika električnih vozila kako u Sloveniji tako i u Hrvatskoj te nadilazi zatvorenost većine infrastruktura postojećih javnih sustava za punjenje, priopćeno je iz agencije Grayling. 

Time se omogućuje značajan rast korištenja punionica za električna vozila u Hrvatskoj, što uvelike pridonosi ostvarenju dodatnih prihoda svakog pojedinog vlasnika punionice. 

GEN-I svojim korisnicima već nudi neometano punjenje na više od 200 punionica u Sloveniji, a u suradnji s Hrvatskim Telekomom svoju uslugu širi i na 150 novih stanica za punjenje u Hrvatskoj. 


Ugljični otisak 

"Ostvarenje ove suradnje nas čini izuzetno sretnima i zadovoljnima jer građanima naše regije dodatno približavamo elektromobilnost. Gradimo jednu ljepšu, zelenu budućnost i uživamo u tome", kazao je tom prilikom Dino Novosel, voditelj projekta e-mobilnosti Hrvatskog Telekoma.

"Svoje korisnike uvijek stavljamo na prvo mjesto. Stoga neprestano razvijamo napredne usluge, koje nude rješenja za jednostavnu registraciju, identifikaciju i plaćanje punjenja istovremeno pridonoseći očuvanju okoliša te smanjenju ugljičnog otiska. Suradnjom s tvrtkom Hrvatski Telekom napravili smo zajednički korak naprijed u razvoju e-mobilnosti u regiji", izjavila je Maša Švab, voditeljica područja e-mobilnosti tvrtke GEN-I.