Kako bi ostvarili sufinanciranje pri kupnji energetski učinkovitog vozila, zainteresirane osobe ponajprije trebaju odabrati željeni model i pripremiti dokumentaciju. Nakon toga, obraćaju se prodajnom mjestu koje je evidentirano u bazi Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) koji svoje kupce prijavljuje za sufinanciranje

Korisnici kojima se odobrava sufinanciranje donedavno su imali rok od devet mjeseci za realizaciju kupnje vozila i dostavu zahtjeva za isplatu s potpunom dokumentacijom, koji teče od trenutka zaprimanja odluke i ugovora o sufinanciranju. 

Jer, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) nedavno je objavio kako se ugovorni rok određen Javnim pozivom za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila za realizaciju kupnje i dostavu zahtjeva za isplatu s potpunom dokumentacijom produljuje za dodatna tri mjeseca. Točnije, rok od devet mjeseci za realizaciju kupnje vozila i dostavu zahtjeva za isplatu sad iznosi 12 mjeseci.

Navedeno produljenje odnosi se isključivo na već sklopljene ugovore o sufinanciranju, izvijestio je FZOEU.

Dakle, osim pandemije, koja je u protekle dvije godine dovela do nestašice čipova i, posljedično, duljih rokova isporuke vozila, otegotnim okolnostima na automobilskom tržištu sada se može pribrojiti rat u Ukrajini. 

Unatoč labavljenju mjera kako bi se spriječilo i suzbilo širenje koronavirusa, ali i ranijim procjenama da će se u ovoj godini stabilizirati opskrba čipovima, čini se kako je rusko-ukrajinski sukob opet taj problem gurnuo u prvi ešalon poteškoća s kojima se susreće automobilska industrija.

nova era prometa