Ugljični otisak električnih vozila s baterijskim napajanjem već sada bolji je u odnosu na onaj istih modela vozila ali u koja je ugrađen motor s unutarnjim izgaranjem. Osim toga, objavio je njemački proizvođač automobila Volkswagen, električna vozila nude veći potencijal za uštedu CO2 u svim fazama proizvodnog ciklusa. 

Usporedba s dizelom

Primjerice, prema certificiranoj procjeni životnog ciklusa (LCA) modela Volkswagen Golf, koja uspoređuje emisije CO2 različitih verzija vozila s električnim ili motorom s unutarnjim izgaranjem, emisije ugljičnog dioksida niže su u e-vozilu. Točnije, aktualni model VW Golf s ugrađenim dizelskim motorom TDI tijekom cijelog životnog ciklusa (što uključuje proizvodnju i uporabu tijekom 200 000 km) prosječno emitira 140 grama CO2/km, a njegova električna inačica e-Golf 119 g CO2 po kilometru. 

Vađenje sirovina 

U vozilima koja imaju motor s unutarnjim izgaranjem najveći dio emisija javlja se tijekom faze njihova korištenja. U njoj dizel doseže 111 g CO2/km, a odgovarajuće vozilo s električnim pogonom emitira 62 g CO2/km. Nasuprot tome, većina emisija iz električnog vozila s pogonom na baterije nastaje tijekom proizvodnje. Prema LCA-u, dizelski motor generira 29 g CO2/km, a usporedivo e-vozilo 57 g CO2/km. Za to su odgovorne proizvodnja baterija i složeno vađenje sirovina, navodi se, među ostalim, u istraživanju.