Udruženje za elektromobilnosti Privredne/Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine (KFBiH) posjetilo je tvrtku iHome – prvog distributera komercijalnih električnih vozila Tropos Motors za BiH, Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju, Sloveniju, Kosovo i Albaniju. 

Dostavna vozila prosječno prelaze 60 kilometara dnevno tijekom 350 radnih dana, što je 21 tisuća kilometara godišnje. Pritom izdvajanja za gorivo iznose približno 12.900 kuna (3.357,90 KM), izvijestila je KFBiH

Naprotiv, električno vozilo Tropos za istu udaljenost potroši električne energije u iznosu od oko 1500 kuna (392,70 KM; utičnica od 230 V). Godišnje je tako moguće uštedjeti približno 11.400 kuna (2.965,20 KM). 

Električna dostavna vozila Tropos Motors su proizvedena u Njemačkoj, ali od dijelova koji nastaju u tvrtki iForm sa sjedištem u Širokom Brijegu

Tijekom razgovora i obilaska proizvodnog pogona iForme, direktor tvrtke iHome Ilija Bukovac je predstavnicima KFBiH-a rekao kako se proizvodnja, tj. sklapanje tog električnog dostavnog vozila namjerava pokrenuti i u BiH.