Ljudi diljem svijeta sada smatraju električne pogonske sklopove izvedivima, ali električna vozila i dalje se susreću s poteškoćama, ističe se u Deloitteovoj studiji o potrošačima automobila. U SAD-u bi 29 posto ispitanika odabralo netradicionalne pogonske sklopove, uključujući hibridne, baterijske ili druge inačice, za svoje sljedeće vozilo, što je porast od 20 posto u odnosu na prošlu godinu. 
Niska cijena goriva i ne pretjerano strogi standardi u pogledu emisija te manje dostupnih olakšica vrlo vjerojatno će ograničiti stopu zastupljenosti električnih vozila na tržištu SAD-a. Zanimanje za električna vozila u državama u Aziji znatno je veće nego u SAD-u. Kina je na čelu popisa te bi 65 posto ispitanika iz Kine više voljelo alternativni pogonski sklop u svojem sljedećem vozilu. Nakon Kine slijede Japan (59 posto), Koreja (43 posto) i Indija (39 posto). 
„Povezana, električna i autonomna vozila nose ogromnu vrijednost za društvo; međutim, potrošači možda neće brzo prihvatiti te napredne tehnologije u velikoj mjeri dok ne dođe do jasnog i neprikosnovenog poboljšanja u pogledu sigurnosti, troška, jednostavnosti i izvanrednog korisničkog iskustva u slučaju branda od povjerenja”, istaknuo je Zlatko Bazianec, partner u Deloitteovom odjelu poslovnog savjetovanja i voditelj hrvatskog ureda. 
Zastupljenost električnih vozila vrlo vjerojatno će drukčije izgledati u drugim regijama. Snažnije politike za rješavanje pitanja onečišćenja i oslanjanje na inozemnu naftu u Kini možda će potaknuti brže prihvaćanje električnih vozila. 
Europske države, kao što su Norveška, Ujedinjena Kraljevina, Francuska i Nizozemska, najavile su planove zabrane prodaje konvencionalnih vozila na dizelski pogon u naredna dva do tri desetljeća. Premda su obje regije spremne na povećanu zastupljenost električnih vozila, promjena vrlo vjerojatno neće nastupiti smjesta. Tomu je tako jer tradicionalna vozila trenutačno čine većinu vozila na cesti, a životni je vijek tih automobila dulji od 10 godina. 
U Sjevernoj će Americi zastupljenost električnih vozila vrlo vjerojatno zaostajati za drugim državama zbog niskih cijena goriva, ne pretjerano strogih standarda u pogledu emisija i strože politike u području poreznih olakšica.