Ako dođe do nesreće ili drugih oštećenja električnih automobila, vlasnik će to skupo koštati. Prema istraživanju osiguravatelja Allianza, električni automobili u prosjeku imaju znatno veće troškove popravka od izgaranja, pokazuje studija Allianzovog centra za tehnologiju (AZT). Proučavani su podaci o štetama od 2018. do 2020. godine. Prema AZT-u, prosječni troškovi šteta u potpuno kasko osiguranju deset su posto veći za čisto električne automobile, pa čak i 50 posto za plug-in hibride. 

Nakon sudara, troškovi popravka električnih automobila u prosjeku su skuplji za 30%, ali pitanje je odakle dolaze te razlike. Prema AZT-u, standardi i specifikacije proizvođača poskupljuju popravak električnih vozila, a treba znati da samo baterija košta do 20.000 eura. Rad na visokonaponskim automobilima pritom može se izvoditi samo u kvalificiranim automobilskim radionicama. 

Čudna veza zračni jastuk - baterija?!

Na primjer, neki proizvođači traže da se baterija mora odložiti nakon aktiviranja zračnog jastuka, a tada se može zaključiti da je riječ o potpunom financijskom gubitku. Ili ako dođe do štete na podvozju. Ako kuna pregrize visokonaponski kabel, ne može se popraviti, već se mora zamijeniti a potrebna nova garnitura kabela košta do 7.000 eura. No postoji i drugi način - korištenjem izmjenjivih zaštitnih omotača, kao što to rade neki proizvođači, troškovi popravaka mogu se smanjiti i do 97%. 

Drugo važno pitanje, ne samo za vlasnike, već i za vatrogasce, policiju i pomagače u nesrećama, jest jesu li električni automobili zapaljiviji od vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem. Prema Allianzu, u Njemačkoj se godišnje prijavi oko 15.000 požara automobila a udio električnih vozila znatno je ispod jedan posto. "U našoj analizi još uvijek ne vidimo veću vjerojatnost požara u električnim vozilima u usporedbi s konvencionalnim benzinskim ili dizelskim vozilima", naglašava Carsten Reinkemeyer, voditelj sigurnosnog istraživanja u AZT -u, objavili su njemački mediji.