Susjedna Slovenija se priprema na početak ere zelene mobilnosti, pri čemu javni prijevoz treba promatrati na drugačiji način nego prije samo par godina. Dobar primjer za to je slovenski prijevoznik Nomago koja sudjeluje u međunarodnom projektu Multi-E, koji koordinira slovenska energetska tvrtka Petrol i sklopu čega će se električni autobusi uvoditi i u međugradskom, a ne samo u javnom gradskom prometu. 


Autobusi s alternativnim pogonom

Riječ je o tvrtki koja već neko vrijeme koristi alternativna rješenja za pogon autobusa javnog gradskog prijevoza. Primjerice, u Celju, gdje je tvrtka prošle godine započela s obavljanjem javnog gradskog prijevoza, koriste se autobusi na stlačeni prirodni plin (CNG), dok se u Velenju trenutačno razmišlja o primjeni autobusa na vodik. Uz to, u studenom 2018. godine tvrtka je za probu povezala Novu Goricu i prigradsko naselje Šempeter-Vrtojba električnim autobusom, a provedene su i ispitne vožnje na međunarodnoj liniji između Nove Gorice i susjedne Gorizije u Italiji. Na tim je vožnjama korišten autobus koji na krovu ima fotonaponske module, a do sada je prevezeno nešto manje od 40 000 putnika. 

Istodobno, tvrtka je u nekoliko slovenskih gradova omogućila uslugu najma električnih bicikala, objavio je slovenski dnevnik 'Delo'.