Bez snažnijeg zamaha elektromobilnosti ni energetska tranzicija neće zaživjeti u punom smislu, istaknuto je u sklopu panela 'E-mobilnost' koji je održan tijekom Središnje konferencije o zelenoj gradnji i održivom razvoju. 

Željko Purgar, stručnjak za elektromobilnost, naglasio je kako odluku o kupnji konvencionalnog automobila uglavnom donosi vlasnik, dok električno vozilo 'samo odabire' svojeg vozača. 

On je dodao kako je broj električnih automobila u Hrvatskoj još uvijek relativno mali i njih se gotovo ne uzima u obzir prilikom kupnje. "Međutim, automobilska industrija odrađuje svoj dio posla. Tako se danas električni automobili pune sve brže i njihov doseg je sve veći", rekao je, dodajući kako e-mobilnost nisu samo automobili, punionice i elektroenergetski sustav. Riječ je, naime, o puno većem lancu u koji su uključeni mnogi, napomenuo je Purgar. 


Radno vrijeme punionica 

Unatoč mišljenju mnogih, nastavio je, punjenje e-vozila nije opterećenje za elektroenergetski sustav. "Reverzibilna hidroelektrana Velebit, primjerice, ima kapacitet koji je dovoljan za 285 000 električnih automobila", istaknuo je. 

Krešimir Dvorski, direktor tvrtke Sustav javnih bicikala Nextbike, naglasio je kako neke punionice električnih vozila u nas ne rade vikendom, što nije dobro s obzirom na to da je Hrvatska turistička zemlja. 

Emanuel Kovačić, savjetnik u INA-i, istaknuo je kako ta kompanija primjećuje pojačan interes za elektromobilnost te je stoga s partnerima krenula otvarati e-punionice. "Trenutačno ih imamo 18, a u planu ih je 68", kazao je, dodajući kako INA planira i izradu strategije koja će obuhvatiti usluge dijeljenja električnih automobila i flote takvih vozila. 

Uz sve veći broj električnih automobila, nastavio je, raste udjel teških teretnih i putničkih vozila. "A upravo u tome segmentu plin i vodik mogu imati sve veću ulogu. INA je dio tih promjena i prati ih", kazao je.

 

Masovna proizvodnja 

Adriano Mudri, direktor dizajna u tvrtki Rimac Automobili, istaknuo je kako ta kompanija sada može ponuditi rješenja i za masovniju proizvodnju električnih automobila. 

Darko Tenšek, voditelj projekata električnih vozila Nissan, kazao je kako je od 1,6 milijuna vozila u Hrvatskoj njih tek 500 električnih. "Hrvatska je na dnu i kreće se polako. Od ukupnog broja električnih vozila u nas njih 50 posto prodano je tijekom zadnje dvije godine", objasnio je, dodajući kako bi subvencije svakako potaknule tržište. "No, potpore ne trebaju biti isključivo novčane. I besplatno parkiranje će nekoga potaknuti za kupnju e-vozila", istaknuo je, dodajući kako je loše što javni natječaji za novčani poticaj za kupnju e-vozila nisu češći. 


BIM je realnost 

Inače, u sklopu ove zagrebačke konferencije koju je organizirao Hrvatski savjet za zelenu gradnju, održan je i panel 'BIM i nove tehnologije u graditeljstvu'. 

Na panelu je, među ostalim, zaključeno kako su BIM (Building Information Modeling) alati sve rasprostranjeniji, posebice u projektiranju te da sve više primjera pokazuje kako su oni već danas realnost. Međutim, puna primjena BIM-a tek se očekuje.