U sklopu obilježavanja Dana grada Čakovca, pokrenut je pilot-projekt iznajmljivanja električnih romobila. Građanima toga grada bit će dostupno 150 električnih romobila na nekoliko lokacija. 

"Unaprjeđenje kvalitete života i poticanje održivog i ekološki prihvatljivog te ekonomičnog prijevoza u urbanim sredinama je već više od osam godina u fokusu Bolta. Jedan od načina kako da pridonesemo razvoju gradova za ljude, a ne za automobile, su i naši prepoznatljivi zeleni električni romobili. Dosad ih svakodnevno koriste u više od 170 gradova u svijetu, a veseli nas što se od danas Čakovec pridružio našoj hrvatskoj mreži gradova. Na ulicama hrvatskih gradova će tako biti ukupno 950 Bolt električnih romobila s uvođenjem novih 150 u Čakovcu", rekao je Ivan Begović, menadžer za mikromobilnost Bolta u Hrvatskoj i Sloveniji, podsjetivši kako je usluga najma Bolt električnih romobila, osim u Čakovcu dostupna u Rijeci, Osijeku, Vinkovcima i Varaždinu.

 

Rasterećenje prometa 

Pilot-projektom bit će omogućena usluga kratkoročnog najma električnih romobila korištenjem postojeće aplikacije, a cilj je daljnje unaprjeđenje alternativnih oblika održive i ekološki prihvatljive mobilnosti te doprinos smanjenju onečišćenja zraka i prometnih gužvi, objavljeno je na stranicama Grada Čakovca

"Nastavkom korištenja bicikala 'Štromčeka' i uvođenjem novog sustava e-romobila, dodatno će se povećati svijest građana, ponajprije o očuvanju okoliša te će im se omogućiti brz i učinkovit dolazak s jedne strane grada na drugu. Uvođenjem e-romobila Čakovec se pridružuje velikoj europskoj mreži ekološki osviještenih gradova, a i rasterećujemo promet središtem grada. Pritom imamo jasne ciljeve unaprjeđenja i povećanja urbane mobilnosti na području Čakovca, promicanja i implementiranja održivih načina prijevoza temeljenih na uslugama mikromobilnosti te, dakako, zaštite okoliša i poboljšanja kvalitete zraka uz prelazak na čiste i održive načine prijevoza", rekla je gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini.