Velika Gorica od ovoga tjedna službeno je uvela uslugu najma električnih romobila

"Drago nam je da je Velika Gorica kao najveći grad Zagrebačke županije prepoznala prednosti električnih romobila te da predvodi županiju u razvijanju mikromobilnosti. Već osam godinama u fokusu nam je misija da učinimo prijevoz u urbanim sredinama održivim, ekonomičnijim te ekološki prihvatljivim", istaknuo je Ivan Begović, menadžer za mobilnost u Boltu za Hrvatsku i Sloveniju. 

Velikogoričanima je dostupno 200 električnih romobila koji će biti smješteni na jednom od 14 gradskih punktova, objavljeno je na stranicama Grada Velike Gorice.

"Riječ je o novom sadržaju koji podiže kvalitetu življenja i mogućnost prometovanja na području našeg grada. Potrebno je naglasiti da se ovdje radi o ekološki prihvatljivom obliku prijevoza koji će s obzirom na brojne točke po gradu biti kvalitetna nadopuna postojećim oblicima javnog prijevoza", naglasio je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar

"Sve korisnike romobila pozivam na maksimalan oprez u prometu, posebice u blizini škola, dječjih igrališta i drugih prostora gdje ima dosta djece. Uživajte u vožnji, ali oprez neka bude na prvom mjestu", zaključio je.