U Slavonskom Brodu ovaj tjedan je predstavljen pilot-projekt najma električnih romobila Bolt. Brođankama i Brođanima na raspolaganju 200 električnih romobila koji su raspoređeni na 11 gradskih lokacija. 

"Mi smo jedan od gradova koji je prvi pokrenuo uslugu gradskih bicikala, a ovo je druga faza u kojoj smo se, u suradnji s Boltom, odlučili na električne romobile. Ovo je jedan od načina smanjenja onečišćenja zraka te je također radi divljanja cijena goriva ovo bolji i isplativiji način dolaska na posao. Sigurno jeftiniji prijevoz nećemo pronaći i mislim da je ovo odlična usluga za sve Brođane", izjavio je gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara

"Već osam godina u fokusu nam je misija da učinimo prijevoz u urbanim sredinama održivijim, ekonomičnijim te ekološki prihvatljivijim. Naše prepoznatljive zelene električne romobile koriste u više od 200 gradova u svijetu, a od danas se Slavonski Brod kao šesti u Hrvatskoj pridružio toj mreži. Na ulicama hrvatskih gradova će tako od danas biti ukupno 1.150 električnih romobila Bolt s uvođenjem novih 200 u Slavonskom Brodu", istaknuo je Ivan Begović, menadžer za mikromobilnost za Bolt Hrvatska i Slovenija. 

On je podsjetio kako je električne romobile Bolt moguće unajmiti u Rijeci, Osijeku, Vinkovcima, Varaždinu i Čakovcu, a ta usluga će uskoro biti dostupna i u još gradova diljem Hrvatske, javlja Grad Slavonski Brod.