Kako bi se smanjile emisije štetnih plinova i dodatno poboljšala kvaliteta života u gradu, austrijska prijestolnica ulaže i u električne taksije. U sljedeće dvije godine osam stajališta taksija i 56 vozila u Beču bit će opremljeno novom tehnologijom koju je razvila austrijska tvrtka Easylink sa sjedištem u Grazu. Svi taksiji u Beču trebali bi prijeći na električni pogon do 2025. godine. 

 Moderna tehnologija ugrađuje se u zemlju pa stajališta istovremeno služe i kao mjesta za automatsko punjenje električnih vozila tako da taksisti pritom ne moraju tražiti punionicu niti izlaziti iz vozila. Umjesto punjenja putem kabela, vozila u ovom slučaju s donje strane imaju ugrađen poseban priključak koji se pritiskom na gumb spaja s pločom za punjenje na parkirališnom mjestu, izvijestio je Inozemni ured Grada Beča. 


Sva bi stajališta trebala biti opremljena sustavom pomoću kojeg će vozila stati na ploče na asfaltu koje pune bateriju kao klasični punjači. Na donjem dijelu karoserije smješten je posebni priključak koji se aktivira prekidačem u kabini i spaja s pločom za punjenje. VW ID.4 i nedavno lansirani Hyundai Ioniq 5 poslužit će kao pilot vozila u Beču i Grazu. Easelink obama modelima nudi rješenje za nadogradnju koje se "već može instalirati na većinu električnih vozila dostupnih na tržištu danas", kaže Hermann Stockinger, osnivač i izvršni direktor Easelinka. Prema podacima Easylinka izlazna snaga izmjenične struje od 11 kW s učinkovitošću prijenosa od 99% prenosit će se na austrijske taksi stanice. Easelink je rekao da će njegovo rješenje za punjenje "naknadno podržavati do 22 kW AC, 50 kW DC na 400 v i 100 kW DC na 800 v". 


Sufinancira država

U Beču se za projekt priprema osam stajališta i 56 vozila, a u Grazu dvije postaje i deset vozila. Osim toga, dva klasična brza punjača bit će dodana u Graz “kao rezervna razina”. Sustav naplate ja automatiziran putem kartica.

Easelink još ne želi govoriti o cijene s krajnjim kupcima. Međutim, obećavaju da će "struktura troškova tehnologije dopustiti upotrebu Matrix Charginga u svim segmentima cijena vozila". Automatsko punjenje tako će biti moguće izvan premium segmenta, ali i u segmentu monovolumena.Član bečkog poglavarstva za financije i gospodarstvo Peter Hanke ističe da glavni grad Austrije prednjači u području zaštite klime te objašnjava kako će Beč i njegovi stanovnici imati koristi od projekta prelaska taksija na električni pogon jer će se time smanjiti emisije štetnih plinova i razina buke te poboljšati kvaliteta zraka u gradu.

 

Održiva mobilnost 

"Provodeći inovativne projekte, taksi industrija u Beču pruža dobar primjer i svjesna je svoje odgovornosti prema okolišu. Automatiziranim sustavom za punjenje na stajalištu vozači taksija ubuduće će moći na jednostavan način napuniti svoja električna vozila dok čekaju. Želimo pokazati kako je moguće postići održivu mobilnost i tako želimo potaknuti druge branše da učine isto", kazao je Walter Ruck, predsjednik Bečke gospodarske komore. 

Za izgradnju infrastrukture punionica električnih vozila i njezino upravljanje u Beču zadužena je gradska energetska tvrtka Wien Energie

Električni taksiji punit će se strujom koja nastaje isključivo iz obnovljivih izvora, naglasio je predsjednik Uprave te tvrtke Michael Strebl

Ovaj pilot-projekt jedinstven je u svijetu, a ima bitnu ulogu u tranziciji u području mobilnosti u velikim gradovima. Provodi se do sredine 2024., a financiran je sredstvima iz austrijskog Klimatskog i energetskog fonda u okviru programa Zero Emission Mobility Implementation (Implementacija mobilnosti s nultim emisijama). 

Uz Beč, projekt se provodi i u Grazu.