U Đurđevcu ne staju radovi na prirodnoj baštini. Naime, uz radove na zgradama Posjetiteljskog centra i Škole u prirodi, u tijeku je gradnja stajališta za električne bicikle u Geografsko-botaničkom rezervatu Đurđevački pijesci. 

"U sklopu sustava za iznajmljivanje bicikala je nabavljeno 15 novih električnih bicikala za koje će se izgraditi tri stajališta kod novih turističkih sadržaja. Tako će posjetitelji koji dođu u Đurđevac moći obići sve turističke sadržaje na električnom biciklu", rekao je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči


Hotel za kukce 

Đurđevac je i za ovaj projekt uspješno osigurao sufinanciranje sredstvima EU-a. Ukupna vrijednost projekta je približno 22 milijuna kuna, uz osigurano sufinanciranje u iznosu od 16,2 milijuna kuna. 

Riječ je, javlja Grad Đurđevac, o projektu Prirodne baštine koji ima tri dijela. Projekt tako obuhvaća zgradu škole u prirodi (hostel), Posjetiteljski centar te rezervat Đurđevački pijesci, gdje se dodatno uređuju i označavaju poučne pješačke staze, a već je postavljen i hotel za kukce. 

Glavni cilj projekta je stvoriti iskustvo koje će posjetiteljima prenijeti znanja o zanimljivom fenomenu Đurđevačkih pijesaka.