Kao i prethodnih godina, nakon zimske pauze, električni bicikli ponovno su dostupni građanima. Tako se od 1. svibnja ponovno može unajmiti bicikl i uživati u vožnji jaskanskim krajem. 

Još 2018. godine u blizini dvorca Erdödy otvorena je prva garaža s javnim električnim biciklima u Hrvatskoj, namijenjena iznajmljivanju e-bicikala putem automatiziranog Nextbike sustava naplate. 

Prometnom signalizacijom označeno je 256 kilometara biciklističkih ruta/staza, a svaka od njih nudi nešto posebno i zanimljivo avanturistima ili turistima, ali i svima onima koji već sada dobro poznaju Jasku. Građanima su na raspolaganju i atraktivna cikloturistička odmorišta uređena u blizini dvorca Erdӧdy te na Plešivici, kraj glavnog ulaza u Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje i na ulazu u prigradsko naselje Hrastje Plešivičko, javlja Grad Jastrebarsko

U tijeku je i projekt izgradnje i modernizacije biciklističko-pješačkih staza na glavnoj gradskoj prometnici koji će uvelike povećati sigurnost pješaka i biciklista u prometu.

nova era prometa