U susjednoj Sloveniji je potkraj 2017. godine, prema podacima Statističkog ureda Republike Slovenije (SURS), bilo registrirano 1 117 935 osobnih vozila, od čega ih je svega 779 bilo na pogon električnom energijom, dok je hibridnih vozila bilo 3035. Dakle, ukupno je hibridnih i električnih vozila bilo 3814, što odgovara udjelu od 0,34%. U Sloveniji kupnju električnih vozila potiče Ekološki fond (Eko sklad), pri čemu su nepovratna sredstva na raspolaganju i građanima i pravnim osobama. Tako se u Sloveniji 2018. godine mogu dobiti poticaji za kupnju novog električnog vozila u iznosu 7500 eura.
Infrastruktura za punjenje električnih vozila se razvija, pri čemu se koriste različita rješenja. U Sloveniji za sada postoje 362 punionice električnih vozila, što je s obzirom na broj stanovnika više od prosjeka. Zahvaljujući projektu uspostavljanja brzih punionica Slovenija je postala dio europske prekogranične povezive mreže brzih punionica koje korisnicima električnih vozila osiguravaju visoku razinu usluga. Na 26 multistandardnih brzih punionica na slovenskom autocestovnom križu, kojima upravlja slovenska naftna tvrtka Petrol, u razdoblju 1. siječnja 2016. - 30. travnja 2018. godine obavljeno je 21 224 punjenja, a ukupna potrošnja električne energije iznosila je 190 264 kW h. U okviru međunarodnog projekta 'Edison - Eco Driving Innovative Solutions and Networking' slovenske elektroenergetske tvrtke Elektro Celje i Elektro Primorska, s 41 strateškim partnerom (tvrtkama, istraživačkim ustanovama i jedinicama lokalne samouprave) sudjeluju u pretvaranju Slovenije u referentnu zemlju za 'zelenu' mobilnost u Europi i svijetu.
Strateški razvoj infrastrukture i mreža vozila na električni pogon potiče i Europska unija svojim direktivama i ciljevima na koje su se obvezale sve članice, među kojima i Slovenija (i Hrvatska), ističe slovenski energetski stručnjak doc. dr. Drago Papler u komentaru u novom broju časopisa EGE.