Elektroprivreda BiH (EPBiH) uspostavila je sustav nadzora i upravljanja punionicama za električna vozila i tako postala prva tvrtka s takvim sustavom u BiH. Sustav uključuje svih njihovih sedam punionica smještenih uz objekte tvrtke u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Travniku, Bihaću, Goraždu i Mostaru (podružnice za distribuciju električne energije). Sustav, koji može uključivati ​​punionice zainteresiranih trećih strana, trenutno pruža funkcije praćenja, upravljanja, izvještavanja, upravljanja bazom korisnika, kontrole pristupa sustavu i još mnogo toga uz planirano proširenje njegovih funkcija. 

Svi zainteresirani vlasnici električnih vozila mogu postati registrirani korisnici punionica Elektroprivrede BiH i dio korisničke baze u uspostavljenom sustavu. Uz to, vlasnici električnih vozila u trajnom vlasništvu dobivaju RFID karticu za korištenje sadašnjih i budućih punionica u sustavu Elektroprivrede BiH. 

Posjedovanje i korištenje vlastite RFID kartice olakšava pristup punionicama u sustavu Elektroprivrede BiH, a izdavanje kartica je u ovoj fazi besplatno, navodi EPBiH u svom priopćenju. U susjednoj državi je samo 43 električna vozila, veći broj hibrida a punionica je 90.