Tvrtka Ruhrbahn, operator javnog prijevoza u gradovima Essenu i Mülheimu u Ruhru u Njemačkoj, namjerava cijelu flotu svojih autobusa na dizel zamijeniti flotom autobusa s pogonom bez emisija. To je u skladu sa zaključkom esenskog gradskog vijeća od 24. ožujka ove godoine, kada je odobren prelazak na autobuse na vodik. No, takva odluka nije donesena bez odjednom, jer Ruhrbahn još od 2017. godine razmatra nova rješenja pogona autobusa i već je za to proveo opsežne pripreme.

U skladu s time, već bi do 2024. godine trebale biti provedene osnovne prilagodbe infrastrukture javnog prijevoza kako bi se vodik kao pogonsko gorivo mogao koristi u većoj mjeri. U skladu s time, omogućit će se punjenje vodikom autobusa s gorivnim člancima u spremištima Ruhrallee i Rosendahl. Od ožujka ove godine po esenskim se ulicama ispituju autobusi na vodik poljskog proizvođača Solaris. Radi se o vozilima tipa Solaris Urbino 12 čiji je doseg s jednim punjenjem vodika 350 km. Sredinom svibnja započet će i ispitivanja autobusa na vodik i po milhajmskim ulicama, ali će se tada ispitivati autobusi portugalskog proizvođača Caetano.

Natječaj za narudžbu autobusa bit će raspisan do kraja godine, a prva vozila u redovitom javnom prometu očekuju se 2024. Cijeli projekt 'hidrogenizacije' autobusa u Essenu i Mülheimu trebao bi biti dovršen do 2033. godine. Tada bi u floti Ruhrbahna trebalo biti čak 258 autobusa na vodik, od čega će 212 biti namijenjeno za linije po Essenu, a 46 za one po Mülheimu, objavio je njemački prometni portal 'Urban Transport Magazine'.