Europska komisija nedavno je predstavila zakonske prijedloge u sklopu paketa 'Fit for 55' čiji je cilj do 2030. smanjiti emisiju stakleničkih plinova za 55 posto. Radi se o najambicioznijoj strategiji za zaštitu klime u svijetu, koja bi trebala znatno utjecati na svakodnevni život ljudi, ali i na cjelokupno europsko gospodarstvo. 

Prijedlozi sadrže obvezujuće stavke kojima će članice EU-a osigurati potrebnu infrastrukturu za sve oblike prijevoza i njeno jednostavno korištenje za širok spektar korisnika. 

"Gotovo polovica stakleničkih plinova u Hrvatskoj danas dolazi iz onečišćenja prometom. Zbog toga je nužno, kako bi se dosegli ciljevi inicijative, utjecati na promet i izvore energije u njemu. Dostupno i najlakše izvedivo rješenje onečišćenja prometom upravo je tranzicija na elektromobilnost, a zakonski prijedlozi koje je predstavila Europska komisija svakako su korak u pravom smjeru", ističe Hrvoje Prpić, predsjednik hrvatske udruge vozača električnih vozila Strujni krug.

 

Brzi punjači 

Među obveznim nacionalnim ciljevima nalazi se povećanje broja punionica električnih vozila. Članice će morati osigurati punjače čija snaga iznosi jedan kW po prijavljenom električnom i 0,66 kW po plug-in hibridnom osobnom vozilu. To za Hrvatsku znači oko 150 brzih punjača za ovu godinu, odnosno oko 33 000 brzih punionica jednog dana kada sva vozila budu električna. 

TEN-T koridor koji se dotiče i Hrvatske na cesti od Ljubljane do Zagreba te puta od Budimpešte preko Varaždina i Zagreba do Rijeke imat će ultra brze punjače na svakih 60 kilometara ukupne snage 300 kW, a od toga barem jedan punjač snage 150 kW do kraja 2025. godine. A ti će brojevi do konca 2030. biti dvostruko veći – 600 kW ukupne snage, od čega barem dva punjača po 150 kW. 

Uređena je infrastruktura za teretna vozila pa bi se na istom koridoru do kraja 2025. trebali pojaviti i punjači za kamione ukupne snage čak 1400 kW i barem jedan punjač od 350 kW.

 

Prilagodba novoj regulativi 

Promjene su vidljive i kod sustava naplate punjenja pa će operatori biti obvezni na svojim punionicama imati propisanu opremu - čitač kartice i beskontaktni uređaj s mogućnošću čitanja kartica ili QR koda za naplatu. Već postavljeni punjači slabiji od 50 kW ne moraju biti naknadno prilagođeni novoj regulativi, dok oni stariji snažniji od 50 kW moraju biti u skladu sa svim odredbama. 

Kako bi cijene punjenja bile pristupačne i transparentne, prije svake sesije trebat će se prikazati njihove komponente (npr. cijena po minuti punjenja ili po kW h). 

Na punionicama koje se nalaze u sklopu benzinskih postaja, punjenje će se naplaćivati po 100 kilometara dometa vozila. Ukinut je i roaming pa će cijene punjenja svugdje biti jednake za stanovnike svih članica EU-a, priopćeno je iz agencije 404.

 

Okvirni nacrt 

Nadalje, operatori bi trebali osigurati i da su sve punionice električnih vozila opremljene za tzv. smart charging tehnologiju koja omogućuje da vozilo regulira koliko energije koristi za punjenje. 

Članice moraju dostaviti okvirni nacrt nacionalne politike do 1. siječnja 2024., a izvještaje o napretku dužne su slati svake dvije godine. 

Europska udruga za elektromobilnost AVERE, čiji je član i Strujni krug, planira daljnja poboljšanja i nove prijedloge za osnaživanje ovog zakonodavnog paketa. 

Konačan prestanak proizvodnje vozila s motorima na unutarnje izgaranje će po novim normama Euro 7 biti 2035. godina. 

U Udruzi smatraju kako primjenom nove regulative iz paketa 'Fit for 55' Europska unija ima potencijal postati vodeća sila elektromobilnosti i pozitivan primjer održivog razvoja.