Američka tvrtka za iznajmljivanje vozila Hertz i švedski proizvođač električnih automobila Polestar najavili su globalno partnerstvo koje uključuje kupnju do 65 tisuća električnih vozila tijekom pet godina. Ta vozila moći će se iznajmljivati u Europi već ovog proljeća. U Sjedinjenim Američkim Državama i Australiji njihova dostupnost očekuje se koncem ove godine, javlja Hertz

Partnerstvo s Polestarom temelji se na Hertzovoj najavi iz listopada prošle godine i nastojanju da svojim korisnicima ponudi najveću flotu električnih vozila za najam u Sjevernoj Americi i jednu od najvećih u svijetu. 

"Današnje partnerstvo s Polestarom nadogradnja je našeg nastojanja da postanemo vodeći sudionik modernog ekosustava elektromobilnosti te da to činimo kao ekološki usmjerena tvrtka", rekao je, među ostalim, Stephen Scherr, izvršni direktor Hertza. 

"Polestar je predan ubrzavanju prijelaza na elektromobilnost sa zapanjujućim i inovativnim portfeljem proizvoda", izjavio je izvršni direktor Polestara Thomas Ingenlath

"Oduševljeni smo što je Hertz odabrao Polestar kao strateškog partnera na njihovom putu prema elektrifikaciji. Partnerstvo s globalnim pionirom poput Hertza donijet će nevjerojatno iskustvo vožnje električnog automobila široj publici, zadovoljavajući veći raspon kratkoročnih i dugoročnih korisničkih zahtjeva mobilnosti. Mnogima od njih to će, možda, biti prvi put da voze električni automobil, i on će biti Polestar", zaključio je.