Francuska zrakoplovna tvrtka Air France nedavno je pokrenula program pod nazivom 'Air France Act' koji predstavlja novi put dekarbonizacije s ciljem smanjenja emisije ugljičnog dioksida po putničkom kilometru za 30% do 2030. u odnosu na 2019. godinu, što znači smanjenje ukupnih emisija za 12%. Tvrtka danas istovremeno provodi niz akcija na svoja dva leta koja polaze iz Zračne luke Charlesa de Gaullea u Parizu kako bi pokazala načine na koje se taj cilj može postići. Riječ je o letovima za Montreal i Lisabon, na kojima je smanjenje emisije CO2 postignuto primjenom dokazanih metoda dekarbonizacije i ispitivanjem novih ekološki odgovornih inicijativa.

Spomenuti program 'Air France Act' je dio inicijative 'Skyteam Sustainable Flight Challenge' kojoj je cilj poticanje inovacija pozivanjem zračnih prijevoznika u sklopu saveza Skyteam za obavljanje ekološki najodgovornijih letova u razdoblju 1. - 14. svibnja 2022. godine. Pri tome su Air Franceovi koraci sljedeći:
• mjerenje i pokazivanje učinkovitosti metoda koje su već primijenjene i dokazane kao što su zrakoplovi nove generacije, održivo zrakoplovno gorivo (SAF), eko-pilotiranje i korištenje električne rampe i opreme za prijevoz tereta
• istraživanje novih mogućnosti kao što su primjena umjetne inteligencije za optimiranje putanja leta ili autonomnih traktora za prijevoz prtljage
• ponuda održivijeg, lokalnog i sezonskog 'catering', ograničavanje otpada, ograničavanje korištenja plastike za jednokratnu upotrebu, korištenje održivije ugostiteljske opreme itd.

Sve to primienjeno je 3. svibnja na letu za Montreal, sa zrakoplovom A350 i 4. svibnja ove godine na letu za Lisabon, sa zrakoplovom A220. Radi se o zrakoplovima najnovije generacije, koji troše 20 - 25% manje goriva od drugih, a emisije buke manje su im za 1/3. Očekuje se da će do 2030. godine oni činiti 70% flote Air Francea (dok je to danas 7%), za što će biti uloženo 1 mlrd. dolara godišnje do 2025.

Na letu za Montreal korištena je smjesa goriva sa 16% SAF-a na na letu za Lisabon s 30% SAF-a, za razliku od 1%, koliki je trenutačni njegov udio koji se koristi na letovima iz Francuske. Ta goriva se proizvode od biomase kao što je rabljeno ulje za kuhanje, a njihove ekvivalentne emisije CO2 u cijelom životnom ciklusu su za 80% manje u usporedbi s uobičajenim gorivima, izvijestio je Air France koristeći servis OTS HINA-e.