General Motors gradi novo postrojenje za istraživanje baterija u Michiganu; u laboratorijima ukupne površine 28.000 kvadratnih metara pokušat će osmisliti ekološki održivije baterije koje se brže pune i jamče dulji domet električnih vozila. Te baterije trebale bi biti sposobne isporučivati "do 1200 watt-sati po litri", kako bi podržale električna vozila s nevjerojatnim dometom od 800 ili čak 1000 kilometara.Iako zvuči obećavajuće, neki stručnjaci sumnjaju da je to moguće izvesti pa se vijest uzima s dozom nužnog opreza. 

GM namjerava koristiti "prototipne ćelije velikog formata, široke do metar ili čak i šire, s jednolično složenim elektrodama", objasnio je Ken Morris, potpredsjednik GM-ovih električnih i autonomnih vozila. Ideja je proizvesti baterije koje podržavaju gustoću energije "do 1200 watt-sati po litri". S takvom baterijom, kaže Morris, možete imati vozilo koje će s jedni punjenjem prijeći tu željenu udaljenost od 800 ili čak 1000 kilometara.

Uspiju li u toj namjeri, to bi automatski nadmašilo buduće GM-ove baterije Ultium koje bi automobilima trebale omogućiti domet od 650 kilometara ili više. Dizajn tih baterija trebao bi počivati na vrećastim ćelijama velikog formata (pouch cells), za razliku od cilindričnih koje se obično vide u Tesli i drugim električnim automobilima. To znači da bi se baterije mogle slagati vodoravno ili okomito, ovisno o potrebi, objavio je Bug.