HEP je u Zagrebu pustio u rad jubilarnu stotu punionicu električnih vozila, čime je nakon otvaranja punionica na hrvatskim autocestama nastavljeno širenje ELEN mreže u gradovima kako bi se omogućile sigurne međugradske vožnje električnim automobilom u cijeloj zemlji. 

"Puštanjem u rad stote punionice za električna vozila Hrvatska elektroprivreda se potvrđuje kao ključni subjekt u elektrifikaciji prometa u Hrvatskoj, koju provodimo u skladu sa smjernicama Vlade i politikama Europske unije. U ovom trenutku u realizaciji i planovima imamo postavljanje više od stotinu punionica širom Hrvatske, a od čega 26 u Zagrebu", izjavio je predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Frane Barbarić i dodao kako je HEP tek na pola puta što se tiče planirane izgradnje infrastrukture za električna vozila, ukupne vrijednosti 60 milijuna kuna.

 

Punionice na otocima 

HEP-ova stota punionica smještena na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu sufinancirana je sredstvima iz EU projekta EAST-E, u sklopu kojeg će HEP postaviti 27 brzih punionica snage 50 kW diljem Hrvatske. 

U ovom trenutku HEP-ova mreža punionica pokriva sve autoceste i druge važne cestovne pravce u Hrvatskoj, gradska središta i turistička odredišta, uključujući i više otoka te se prostire na području Zagreba i 18 županija. 

Trenutno se provode testiranja svih mogućnosti usluge krajnjem korisniku, pa tako i samih modela naplate koji će u narednim mjesecima rezultirati komercijalizacijom usluge, javlja HEP.