Grupacija Hyundai Motor (HMG) se, nakon odobrenja regulatornih tijela, pridružila europskoj mreži brzih punionica Ionity u kojoj je postala strateški partner i dioničar. 

Brendovi Kia i Hyundai iskoristit će širenje infrastrukture za punjenje uz mrežu europskih autocesta i tako pridonijeti daljnjem prihvaćanju elektromobilnosti bez emisija štetnih plinova. 

Ionity koristi europski standard punjenja CCS (Combined Charging System), a svoju mrežu punionica napaja isključivo električnom energijom iz obnovljivih izvora. To je značajan korak prema uspješnoj europskoj elektromobilnosti, priopćeno je iz tvrtke Ionity


Promocija inovacija 

"S ulaganjem u Ionity postali smo dio najsuvremenije mreže infrastrukture za punjenje u Europi", rekao je Thomas Schemera, izvršni potpredsjednik i voditelj odjela za proizvode u grupaciji Hyundai-Kia. "Posvećeni smo pružanju cjelovitih rješenja koja će ljudima olakšati prelaz na ekomobilnost", izjavio je Schemera, javlja Kia

Ulaskom grupacije Hyundai-Kia dobili smo privrženog partnera s međunarodnim iskustvom na području elektromobilnosti", rekao je Michael Hajesch, direktor tvrtke Ionity. "Zajedničkim snagama radit ćemo na tome da obrazujemo ljude o elektromobilnosti i promoviramo inovacije na tom području s ciljem putovanja električnim vozilima kao novim normalnim, posebice na duljim putovanjima", zaključio je. 

Inače, Ionity gradi i upravlja mrežom brzih punionica električnih vozila uz europske autoceste koristeći najnoviju tehnologiju s kapacitetom punjenja do 350 kW. Tvrtka je smještena u Münchenu, osnovana je 2017. i u vlasništvu je nekoliko proizvođača automobila (BMW, Mercedes Benz, Ford Motor Company te grupacija Hyundai Motor i Volkswagen).