Nakon lipanjskih vožnji Jarunom samoodrživi solarni brod solarCat spreman je zapoloviti inozemnim vodama, doznaje se od Tomislava Urode, osnivača tvrtke iCat, koja je dosad svog plovećeg 'mačića' dvaput usavršavala dok nije postao pravi 'mačak'. 

Od početne verzije babyCat 1.0 nastala je babyCat 2.0 i posljednji stupanj razvoja brod je dosegao u najnovijem izdanju solarCat 1.0. SolarCat sa svojom višenamjenskom palubom svakako se ubraja među inovacije. Budući da je tih, na njemu se mogu održavati razne radionice, školske i sportske edukacije, poslovni sastanci, svečane promocije pa čak i koncerti.

"Akumulirana električna energija u baterijama broda u kombinaciji s visokoenergetskim razvodom ovaj brod pretvaraju u pozornicu. Upravo u tom tonu je na zadnjem održan koncert bez uključivanja generatora ili spajanja na kopno. Brojne su se turističke mogućnosti tu otvorile i, uz malo mašte turističkih organizacija i event menadžera, ovaj brod može služiti za održavanje koncerata, kao glumačka pozornica i slično. Pa čak i kao bešumno energetsko postrojenje na lokacijama do kojih struja još nije došla" naglašava za Lider mladi poduzetnik u čijem su rasporedu trenutno sastanci s ciljem proširenja tržišta.