Europska komisija jučer je predložila modernizaciju zakonodavstva EU-a o baterijama, čime se konkretizira prva od mjera najavljenih u novom Akcijskom planu EU-a za kružno gospodarstvo

Održivost baterija tijekom cijelog njihova životnog ciklusa važna je za ostvarenje ciljeva Europskog zelenog plana i postizanje nulte stope onečišćenja, promicanje konkurentne održivosti, zeleni promet, čistu energiju i klimatsku neutralnost do 2050. godine. 

Ova inicijativa usmjerena je na rješavanje socijalnih, gospodarskih i ekoloških pitanja u vezi sa svim vrstama baterija, priopćeno je iz Europske komisije.

Baterije koje se stavljaju na tržište EU-a trebaju postati održive, visokoučinkovite i sigurne tijekom cijelog vijeka trajanja. To znači da se baterije proizvode s najmanjim mogućim utjecajem na okoliš te se za njihovu proizvodnju koriste materijali dobiveni uz potpuno poštovanje ljudskih prava te socijalnih i ekoloških standarda. Baterije moraju biti dugotrajne i sigurne, a na kraju njihova vijeka trajanja trebalo bi ih prenamijeniti, obnoviti ili reciklirati, kako bi se izbjeglo rasipanje vrijednih materijala. 


Konkurentnija proizvodnja 

Komisija predlaže uvođenje obveznih zahtjeva za sve baterije (tj. industrijske, automobilske, baterije električnih vozila i prijenosne baterije) koje se stavljaju na tržište EU-a. 

Zahtjevi kao što su upotreba odgovorno nabavljenih materijala s ograničenom upotrebom opasnih tvari te oni koji se odnose na barem minimalni sadržaj recikliranih materijala, ugljični otisak, učinkovitost, trajnost i označivanje, kao i ispunjavanje ciljeva prikupljanja i recikliranja, ključni su za razvoj održivije i konkurentnije industrijske proizvodnje baterija diljem Europe i svijeta, ističe EK. 

Slijedom pravne sigurnosti, dodatno će se potaknuti velika ulaganja i povećati proizvodni kapacitet za inovativne i održive baterije u Europi i izvan nje kako bi se odgovorilo na zahtjeve brzorastućeg tržišta. Bolje i učinkovitije baterije bit će ključan doprinos elektrifikaciji cestovnog prometa, čime će se znatno smanjiti njegove emisije, povećati upotreba električnih vozila i omogućiti upotreba većeg udjela obnovljivih izvora u strukturi izvora energije EU-a.

 

Deklaracija o otisku 

Ovim prijedlogom, Komisija nastoji poticati kružno gospodarstvo u okviru vrijednosnih lanaca za baterije i promicati učinkovitiju upotrebu resursa u cilju smanjenja njihova učinka na okoliš. 

Od 1. srpnja 2024. punjive industrijske i punjive baterije za električna vozila moći će se stavljati na tržište samo s deklaracijom o ugljičnom otisku. 

Kako bi se znatno poboljšalo i recikliranje prijenosnih baterija, trenutačna stopa prikupljanja od 45 posto trebala bi porasti na 65 posto 2025. i na 70 posto 2030. kako bi materijali iz baterija koje upotrebljavamo kod kuće ostali u EU-u. 

Ostale baterije – industrijske, automobilske i one za električne automobile – moraju se u potpunosti prikupljati. Sve prikupljene baterije moraju se reciklirati i moraju se postići visoke razine oporabe, posebice vrijednih materijala kao što su kobalt, litij, nikal i olovo. 

Predloženom uredbom se utvrđuje okvir kojim će se olakšati prenamjena baterija električnih vozila kako bi one mogle imati još jedan vijek trajanja, na primjer kao stacionarni sustavi za pohranu energije ili integrirani u elektroenergetske mreže kao izvori energije. 

Upotreba novih IT tehnologija, konkretno putovnice za baterije i međusobno povezanih podatkovnih prostora, bit će važna za sigurnu razmjenu podataka, povećanje transparentnosti tržišta i sljedivost velikih baterija tijekom njihova životnog ciklusa. Time će se proizvođačima omogućiti razvoj inovativnih proizvoda i usluga u okviru zelene i digitalne tranzicije.

 

Povećanje proizvodnje

"Čista energija ključna je za Europski zeleni plan, ali to što se sve više oslanjamo na baterije, među ostalim u prometu, ne bi trebalo štetiti okolišu. Novom uredbom o baterijama pridonijet će se smanjenju utjecaja baterija na okoliš i društvo tijekom njihova životnog vijeka. Današnjim se prijedlogom EU-u omogućuje da poveća uporabu i proizvodnju baterija na siguran, kružan i zdrav način", izjavio je izvršni potpredsjednik za Europski zeleni plan Frans Timmermans.

"Komisija predlaže novi regulatorni okvir za baterije prilagođen budućim izazovima kako bi se osiguralo da na tržište EU-a dospiju samo najzelenije, najučinkovitije i najsigurnije baterije. Taj ambiciozni okvir kojim se uređuje transparentno i etično nabavljanje sirovina, ugljični otisak baterija i recikliranje neophodan je element za postizanje otvorene strateške autonomije u tom ključnom sektoru i ubrzanje našeg rada u okviru Europskog saveza za baterije", rekao je potpredsjednik za međuinstitucijske odnose Maroš Šefčovič

"Ovim inovativnim prijedlogom EU-a o održivim baterijama dajemo prvi veliki poticaj kružnom gospodarstvu u okviru našeg novog Akcijskog plana za kružno gospodarstvo. Baterije su važne za glavne sektore našega gospodarstva i društva – mobilnost, energetiku i komunikacije. Ovim zakonodavnim alatom usmjerenim na budućnost poboljšat će se održivost baterija u svakoj fazi njihova vijeka trajanja. Baterije su izrađene od vrijednih materijala i želimo osigurati da ne završe na otpadu. Održivost baterija mora rasti usporedno s njihovim rastućim brojem na tržištu EU-a", izjavio je povjerenik za okoliš, oceane i ribarstvo Virginijus Sinkevičius

"Europa mora povećati svoje strateške kapacitete u području novih i razvojnih tehnologija, uključujući baterije, koje su ključne za našu industrijsku konkurentnost i ostvarivanje naših ambicija u području zaštite okoliša. Ulaganjima i pravim političkim poticajima, uključujući današnji prijedlog novog regulatornog okvira, pomažemo uspostaviti potpuni vrijednosni lanac baterija u EU-u: od sirovina i kemikalija preko elektromobilnosti, sve do recikliranja", rekao je povjerenik za unutarnje tržište Thierry Breton.