Diseldorfski gradski prijevoznik Rheinbahn naručio je prvih 10 električnih autobusa. Pri tome se radi o prvim električnim autobusima ie Bus španjolskog proizvođača Irizar u javnom prijevozu nekoga grada u Njemačkoj. Autobusi su u solo-izvedbi, duljine 12 m i imaju 34 sjedeća i 29 stajaćih mjesta. 

Do sada su isporučena četiri autobusa, za koje su već ishođena sva potrebna odobrenja pa će po Düsseldorfu voziti na liniji 726 koja povezuje Volmerswerth i Carlstadt. Preostalih šest vozila bit će isporučeno početkom 2021. godine, a koristit će se na liniji 833 koja povezuje Oberkassel i Neuss. U nabavu novih električnih vozila, što je dio projekta postizanja ugljične neutralnosti do 2035. godine, Rheinbahn je uložio 8,4 mil. eura. No, dio tih ulaganja pokriven je poticajima Savezne pokrajine Sjeverna Rajna i Vestfalija i prometne agencije Verkehrsverbund Rhein-Ruhr (VRR) od čak 3,5 mil. eura. 

Kapacitet ugrađene baterije u vozilima iznosi 300 kW h, što je dovoljno za prelazak 150 km s jednim punjenjem, a za punjenje do kraja potrebno je 3 h. Punionica je izgrađena još u studenome ove godine u sklopu Rheinbahnovog spremišta u Heerdtu. Pri tome je za svaki od 10 autobusa predviđen jedan priključak za punjenje, objavio je njemački prometni portal 'Urban Transport Magazine'.