Ivanec je koncem kolovoza dobio prvu HEP-ovu punionicu električnih vozila. Punionica, koja se nalazi na novouređenom parkiralištu iza poslovnice FINA-e, realizirana je zahvaljujući suradnji Hrvatske elektroprivrede (HEP) i Grada Ivanca. 

"Ukupna vrijednost ove investicije je oko 400.000 kuna i njome HEP nastavlja s provedbom svog razvojnog projekta e-mobilnost započetog 2015., u sklopu kojeg je na području Varaždinske županije dosad postavio 14 AC/DC punionica, dok ih je na području Hrvatske postavljeno više od 200. Ova punionica omogućava dva načina punjena – na izmjeničnu (22 kW) i na istosmjernu struju (50 kW). Svi građani koji u svojem vlasništvu imaju električna vozila odsad ih mogu besplatno puniti na ovoj punionici i to će im biti omogućeno sve do kraja iduće godine, nakon čega će se ova djelatnost komercijalizirati", izjavio je direktor HEP ODS Elektre Varaždin Zdenko Đula, objavljeno je na stranicama Grada Ivanca


Pješačka zona 

"Za potrebe parkiranja vozila koja će dolaziti na punjenje, Grad Ivanec je ustupio dva parkirališna mjesta i ona su u međuvremenu na odgovarajući način iscrtana i označena. Ovime je vlasnicima električnih vozila omogućeno korištenje punionice u najstrožem gradskome centru, što je posebice važno s obzirom na predstojeće preuređenje gradske špice u zonu za pješake. Usto, to je sadržaj koji u eri razvoja i popularizacije energetski učinkovitih vozila sve više postaje dio naše svakodnevice, a što će se tek vidjeti u godinama koje su pred nama", poručio je gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić.