Iako mnogi to zaboravljaju, željeznice su također važan čimbenik elektromobilnosti. U skladu s time, završava se projekt elektrifikacije pruge Zaprešić - Zabok, a u planu je elektrfikacija pruge Vinkovci - Vukovar. Da bi za te pruge bilo dovoljno vlakova u putničkom prometu, nedavno su Končar i HŽ Putnički prijevoz potpisali dodatak ugovoru, na osnovi čega će se proizvesti i isporučiti novih 12 elektromotornih vlakova za gradski i prigradski promet. 


Hrvatski vlakovi za hrvatske pruge

Radi se, zapravo, o dodatku prvobitnog ugovora Končar - Električnih vozila (KEV) i HŽPP-a kojim je predviđena kupoprodaja 32 elektromotorna vlaka (EMV), od čega 16 za regionalni i 16 za gradsko-prigradski promet. U prvoj fazi isporuke, koja je u cijelosti ostvarena, KEV je tijekom 2015. i 2016. godine isporučilo 20 vlakova, a sada slijedi druga faza, tj. proizvodnja i isporuka još 12 vlakova.


Europski novac za nove vlakove

Proizvodnja 11 novih vlakova bit će financirana zajmom Europske tvrtke za financiranje željezničkih vozila (EUROFIMA), a jedan zajmom Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD). Ukupna vrijednost posla je 464,9 mil. kuna bez poreza na dodanu vrijednost. 

Osim KEV-a, u projekt će biti uključene i druge članice Končara, a prvi od 12 novih vlakova bit će isporučen za 14 mjeseci nakon čega se tijekom 2021. i 2022. godine očekuje isporuka jednog vlaka mjesečno, izvijestio je Končar, koristeći servis OTS HINA-e.