Južnokorejski Hyundai Motor planira isporučiti novu seriju tegljača s gorivim ćelijama u Europu kasnije ove godine. Nova klasa kamiona Xcient Hyundai, opremljena učinkovitijim gorivim ćelijama s dužim životnim vijekom, trebala bi stići u Europu u četvrtom tromjesečju, rekao je Mark Freymueller, izvršni direktor Hyundai Hydrogen Mobility (HHM). HHM, zajedničko ulaganje Hyundaija i švicarske tvrtke za vodik H2 Energy, komercijalnim klijentima u Švicarskoj iznajmljuje "zelene" kamione na vodik od prošlog listopada kao najnapredniji svjetski pilot projekt na tom polju, piše Reuters. 

HHM planira odlazak u druge europske zemlje sljedeće godine. "Njemačka i Nizozemska su najizglednije", rekao je Freymueller za Reuters, dodajući kako je također bilo interesa za pilote iz Austrije, Norveške, Francuske, Italije, Španjolske i Danske. Analitička kuća McKinsey očekuje da će vodik za električna vozila s gorivnim člancima postići rentabilnost s dizelom najranije 2028. godine, ali proizvođači automobila i ostalih vozila nastavljaju s planovima, iako različitim brzinama. 

Pritisak

Hyundaijev potez izvršit će veći pritisak na lokalne igrače koji razvijaju vlastite planove za vodik u teškom teretnom prometu. Tu spadaju njemački Daimler sa švedskim Volvom i talijanski Iveco, talijansko-američki proizvođača automobila CNH Industrial, koji surađuje s proizvođačem kamiona Nikola. Kad je riječ o proizvođačima opreme, tu je Bosch, koji u partnerstvu s kineskim Quingling Motorsom želi od 2022./2023. na tržište izbaciti sustave s gorivnim člancima. Slično je i s kompanijama Erlingklinger i Mahle, američkim Cumminsom, koji kasnije ove godine započinje gradnju tvornice gorivih ćelija u njemačkom Hertenu. 

Shell i Daimler Truck izgradit će mrežu punionica za punjenje vodika između tri čvorišta za proizvodnju obnovljivog vodika u Rotterdamu u Nizozemskoj i Kölnu i Hamburgu u Njemačkoj od 2025. godine, objavio je Shell prošli tjedan. Shell namjerava otvoriti punionice koje imaju velike kapacitete između ta tri mjesta, a vozila na vodikove gorivne ćelije Daimler Truck-a izlaze na tržište 2025. godine, navodi Shell u priopćenju.

Planom se želi izgraditi teretni koridor za vodik od 1.200 km do 2025. godine, a do 2030. izgraditi 150 punionica i oko 5.000 kamiona s vodikovim gorivnim ćelijama Mercedes-Benz. Ruta će imati oko 6-8 punionica.