Zagrebački holding, podružnica Zagrebparking, otvorila je za građanstvo novu, 10. javnu garažu u Zagrebu s 477 parkirališnih mjesta na četiri etaže koja se nalazi u sklopu kompleksa Kliničke bolnice Sveti Duh. 

Prof. dr. Mladen Bušić, ravnatelj KB Sveti Duh, kazao je kako bolnica sada raspolaže i s 10 punionica električnih vozila, parkirališnim mjestima za hibridne automobile, obiteljskim parkiralištem te prostorom za parkiranje bicikala i motora. 

"Garaža se na sve četiri etaže prirodno ventilira i diči se titulom zelene garaže", rekao je, javlja Grad Zagreb.

 

Manja emisija 

Predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban je naglasila kako je riječ o kapitalnome projektu Zagrebačkog holdinga i Grada Zagreba.

"Ova garaža je dio većeg projekta izgradnje dnevne bolnice i garaže čija je investicija veća od 200 milijuna kuna, a po mnogočemu je izazovan jer se radi o najstarijoj bolničkoj ustanovi u Hrvatskoj čijim se uslugama ne koriste samo Zagrepčani, nego i građani s drugih hrvatskih područja", kazala je. 

Garaža je opremljena modernim sustavom automatske naplate parkirališnih karata sa središnjim upravljanjem SMS-om i mobilne aplikacije ZgPark te sustavom ugrađenih kamera za prepoznavanje registarskih oznaka, što izlazak iz garaže bez evidentiranja na terminalu čini bržim, a emisiju CO2 manjom.