Kina će donijeti novi paket politika za podršku vozilima na vodikove gorivne članke a sve s ciljem kako bi poboljšala industrijski lanac opskrbe te nove tehnologije, rekao je u subotu vladin dužnosnik. Kina je najveće tržište na svijetu za vozila na alternativne pogone, koja uključuju električna vozila na baterije, kao i plug-in hibridna vozila s pogonom na vodikove gorivne članke. 

Trenutne politike potpore proizvođačima nude prodajne potpore, ali nova će se politika usredotočiti na pomoć tvrtkama koje imaju i razvijaju takve revolucionarne tehnologije, rekao je Song Qiuling, visoki dužnosnik ministarstva financija na konferenciji koju je organizirao Kineski centar za automobilsku tehnologiju i istraživanje u Tianjinu. 

Nova će se politika potpora usredotočiti na vozila za velike udaljenost, poput teških kamiona, rekao je Song. Također je rekao da će gradske vlade biti potaknute da s lokalnim tvrtkama razvijaju industriju vozila na vodikove gorivne ćelije kako bi postupno nastao kvalitetniji lanac opskrbe, objavio je Reuters.