Zastupnici u Odboru za okoliš Europskog parlamenta (ENVI) podržali su u srijedu plan EU-a o zabrani prodaje novih benzinskih i dizelskih automobila od 2035., te traže uvjetovanje širenja mreže punionica za električna vozila, jer bez toga neće biti ni veće primjene takvog pogona. Dobra vijest za vozače je da su na odlboru glasali protiv prijedloga za radikalno smanjenje emisija iz vozila unutar ovog desetljeća. Odbor nije podržao prijedlog nekih radikalno zelenih grupacija da se ide strožije od onoga što je predložila Komisija, što bi proizvodnju i prodaju dizelaša i benzinaca učinilo posve neodrživom. Takav prijedlog prošao je s prilično tijesnom većinom s 46 naprama 40 (+ dva odsutna člana). 

Takav potez Odbora će vjerojatno pozdraviti mnogi vozači i predstavnici autoindustrije, koji su vjerojatno lobirali za to. Kombiniranjem električnih automobila i vozila s motorima s unutarnjim sagorijevanjem proizvođači automobila i lakih gospodarskih vozila vjerojatno će postići tražene ciljeve smanjenja emisija. Odbor je podržao prijedlog za 100-postotno smanjenje emisije ugljičnog dioksida do 2035., što bi onemogućilo prodaju novih vozila na fosilna goriva u bloku od 27 zemalja. Također, odbor se usuglasio s tim da se ukinu poticaji na nula i niskoemisijska vozila jer više ne služe svrsi. 

Prihvaćena je i sugestija EK da se smanjuju davanja na eko-inivacije s predloženih 7g CO2/km granicom koja će vrijediti do 2024., zatim slijedi 5 g/kg od 2025. i 4g/kg od 2027. i 2 g do kraja 2034. To su iznimno niske razine emeisija, koje je praktički nemoguće postići bez full-baterijskog pogona. Od 2023. Komisija traži da se na tržište donese zajednička metodologija  koja procjenjuje ukupni životni vijek i emisije ugljičnog dioksida automobila i kamionete, kao i goriva koja oni koriste. 
nova era prometa