Hrvatski Telekom i ALD Automotive, društvo za operativni leasing, potpisali su suradnju koja u mnogočemu predstavlja iskorak za tržište električnih vozila u Hrvatskoj. Naime, time će po prvi put na hrvatskom tržištu biti omogućena usluga upravljanja flotom električnih vozila, priopćeno je iz Hrvatskog Telekoma

Potpisom i integracijom ove suradnje, Hrvatski Telekom postaje prvi pružatelj ovakve usluge za poslovne korisnike u nas. 

Hrvatski Telekom pružat će ALD-u uslugu podrške upravljanja flotom vozila na električni pogon osiguravajući svu potrebnu infrastrukturu i dostupnost punionica električnih vozila te upravljanjem i održavanjem alata za praćenje poslovnog odnosa. 

Za korisnike ALD leasinga ovom će se uslugom na raspolaganje staviti čitava mreža punionica električnih vozila Hrvatskog Telekoma.

 

Bezbrižnija elektrifikacija 

"Ugovor s tvrtkom ALD Automotive vidimo kao veliki iskorak u našim nastojanjima da hrvatskom tržištu omogućimo čim širu i kvalitetniju uslugu punjenja električnih automobila. Osim što kontinuirano proširujemo našu mrežu električnih punionica u Hrvatskoj, ali i inozemstvu, suradnju s ALD-om vidimo kao priliku za dodatno osvještavanje i motivaciju poslovnih korisnika da u svoje flote integriraju električna vozila", izjavila je Marijana Bačić, potpredsjednica za korporativnu prodaju i ICT usluge Hrvatskog Telekoma. 

"Suradnja je rezultat obostrane želje da svojim korisnicima pružimo sveobuhvatnu uslugu u elektromobilnosti. ALD Electric, paket usluga za električna vozila, našim klijentima će kroz jedan kanal omogućiti potpunu uslugu - od savjetovanja, nabave i financiranja, sve do rješenja za punjenje električnih vozila. Ovakvim pristupom želimo klijentima dati podršku za što jednostavniji i bezbrižniji proces elektrifikacije, kako bi se oni mogli za to vrijeme usmjeriti na svoje primarno poslovanje. Partnerstvom s Hrvatskim Telekomom dat ćemo svoj doprinos u smanjenju ugljičnog otiska tako da ćemo savjetovanjem i navođenjem kroz cijeli proces klijentima zaista olakšati tranziciju na električni vozni park", izjavila je Ivana Poštić, direktorica operative ALD Automotive.