Već neko vrijeme operator javnog prijevoza iz Münchena, tvrtka MVG, ispituje mogućnosti primjene električnih autobusa u redovnom gradskom prometu. Pri tome se od početka radi o autobusima nizozemskog proizvođača Ebusco.

Tako je sada nabavljeno još osam takvih autobusa, čime će se doprinijeti kvaliteti okoliša u ulicama u kojima prometuje linija 144, na kojoj će se oni koristiti. Ujedno je time broj Ebuscovih električnih autobusa u MVG-ovoj floti povećan na 12 jer se četiri vozila već neko vrijeme koriste na liniji 100. S druge strane, radi se isključivo o solo-autobusima jer MVG za sada još nije naručivao zglobna vozila. 

U svakom slučaju, čelnici MVG-a smatraju da su tih 12 električnih autobusa i dvije elektrficirane linije dobar početak. No, to nije sve jer je istodobno u spremištu autobusa broj priključaka za punjenje na punionici povećan za još 10, što omogućava istodobno punjenje čak 15 autobusa u vrijeme dok su u spremištu. Ukupna ulaganja u izgradnju tih novih priključaka za punjenje i nabavu novih osam autobusa iznosila su oko 6 mil. eura, od čega 2 mil. eura čine poticaji sa savezne i pokrajinske razine, objavio je  njemački prometni portal 'Urban Transport Magazine'.