Nakon objave o investiciji Hyundai Motor Group u Rimac Automobile vrijednoj 600 milijuna kuna Lider je doznao kako je Hyundai time kupio i određeni vlasnički udio, ali iz svetonedeljske tvrtke nije precizirano koliko pod izlikom kako nisu u mogućnosti iznositi detalje dogovora. 

Međutim, izvršni direktor Rimac Automobila Mate Rimac u intervjuu za Jutarnji otkriva kako više nije većinski vlasnik tvrtke koju je osnovao 2008. godine u svojoj garaži. "A što se vlasništva tiče, sada držim 47,7 posto. Kineski Camel group je na 14 posto, Hyundai na 11 posto, Porsche 10 posto, Kia 2,7 posto i ostalo su manji udjeli dosadašnjih ulagača iz 2012. i 2013. godine" – kazao je Rimac. 

Udio zaposlenicima

 Uskoro bi i zaposlenici mogli dobiti suvlasnički udio u tvrtki koji neće prelaziti sedam posto. "Upravo radimo na tome, svi zaposlenici će dobiti udjel. Dosad je ESOP bio za njih porezno nepovoljan. Vjerojatno će im ići ukupno sedam posto, od čistačice do direktora, ali neće svi dobiti jednak dio" najavio je osnivač Rimac Automobila čija je procijenjena vrijednost trenutno viša od 500 milijuna eura. 

 Doznaje se i kako se planira izlistati na burzi tek kada ‘brojke firme budu na razini’.